Skip to content

De eerste succesvolle migratie van Umbraco 8 naar 13 op Umbraco Cloud: onze bevindingen

? min read

Bij Webwonders zijn we trots op onze vernieuwende aanpak en baanbrekende oplossingen. Onlangs hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt die we graag met jullie willen delen: de allereerste succesvolle overgang van Umbraco 8 naar Umbraco 13 op Umbraco Cloud.

Er staan nog vele websites in de markt te wachten op migratie. Wij begrijpen dat dit altijd een spannend proces is, daarom delen we graag in dit blog onze stappen en bevindingen met jullie.

Waarom de overstap naar Umbraco 13?

Met Umbraco 8 naderend aan zijn end-of-life, was het van cruciaal belang om te migreren naar een nieuwere versie. Deze upgrade is essentieel om de duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie van de websites van onze klanten te waarborgen. Dankzij onze proactieve aanpak blijven onze klanten voorop lopen in digitale innovatie. Net zoals Hela de primeur had met live gaan op Umbraco 8.0.0 op Umbraco Cloud, hebben zij nu de eer om als eerste de succesvolle migratie van 8 naar 13 af te ronden. 

Het migratieproces: Een stapsgewijze aanpak

De migratie van Umbraco 8 naar 13 op Umbraco Cloud was een zorgvuldig gepland en uitgevoerd proces. We hebben intensief samengewerkt met de Umbraco Cloud developers om de laatste problemen op te lossen en een soepele overgang te waarborgen. Onze aanpak omvatte de volgende stappen:

  1. Site export van Umbraco 8: De eerste stap was het veilig exporteren van de volledige site vanuit de bestaande Umbraco 8 omgeving.
  2. Site import in Umbraco 13: Vervolgens importeerden we de site in de nieuwe Umbraco 13 omgeving
  3. Code refactoren: Dit proces omvatte het updaten en optimaliseren van de code om compatibel te zijn met de nieuwe versie van Umbraco.
  4. Testen: Een uitgebreide testfase zorgde ervoor dat alle functies naadloos werkten in de nieuwe omgeving.
  5. Import content: Vervolgens hebben we de meest recente inhoud geïmporteerd, zodat de laatste updates op de website zichtbaar zijn.
  6. Livegang: Ten slotte werd de site met succes gelanceerd op Umbraco 13, met minimale downtime.

Bevindingen en resultaten

Na voltooiing hebben we alle resultaten zorgvuldig geanalyseerd. De migratie leverde opvallende conclusies en successen op:

  • Week doorlooptijd: De totale migratie werd binnen een week afgerond.
  • Content freeze van slechts 1 uur: Een minimale onderbreking in de beschikbaarheid van de content voor de klant. De bezoeker heeft hier niets van ondervonden. 
  • Automatische overdracht van content en media: Alle bestaande content en media werden moeiteloos en automatisch gemigreerd.
  • Snelheidswinst: Een aanzienlijke verbetering in snelheid en prestaties met Umbraco 13 vergeleken met Umbraco 8.
  • Duidelijk pad voor toekomstige upgrades: De migratie heeft een helder traject uiteengezet voor toekomstige updates.

Conclusie en tips

Deze migratie bewijst de effectiviteit en efficiëntie van onze methodes bij Webwonders maar ook zeker de kracht van Umbraco Cloud. Met minimale verstoring voor onze klanten en een snel, probleemloos proces, zetten we een nieuwe standaard voor toekomstige migraties.

Ons advies: laat je goed informeren voor je gaat migreren. Met de kennis en ervaring die we hebben opgedaan, geloven we dat een snelle en efficiënte migratie mogelijk indien je ons proces en stappen volgt.

Als je denkt dat je teveel tijd kwijt zult zijn, loop je misschien een belangrijke optimalisatiestap mis. Neem contact op met Frans voor deskundig advies.

Frans de Jong
Frans de Jong

Update: 21 mrt 2024

Datum: 21 mrt 2024