Skip to content

Umbraco vs Kentico: Welk CMS past het beste bij jouw bedrijf?

? min read

Bij het kiezen van een content management systeem (CMS) voor jouw bedrijf zijn er verschillende opties, waaronder Umbraco en Kentico. In dit artikel vergelijken we beide platforms op basis van kosten, gebruiksvriendelijkheid, maatwerk en ondersteuning, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Webwonders is gespecialiseerd in Umbraco, waarbij we als platinum partner diepgaande ondersteuning en expertise bieden voor bedrijven die maximale flexibiliteit en schaalbaarheid zoeken.

Overzicht van de grootste verschillen tussen Umbraco en Kentico

Kenmerk Umbraco Kentico
Licentie en kosten Open-source, gratis basis, betaalde services voor hosting en support Commercieel licentiemodel vanaf €12.500 per jaar
Gebruiksvriendelijkheid Intuïtieve interface, geschikt voor ontwikkelaars en contentteams Alles-in-één oplossing, hogere leercurve, meer technische kennis vereist
Maatwerk & flexibiliteit Uitgebreide mogelijkheden voor maatwerk en integraties via API’s Veel ingebouwde functies zonder externe integraties nodig
Beveiliging Gebouwd op .NET, veilig en schaalbaar Ingebouwde beveiliging met continue monitoring en updates
Schaalbaarheid Ideaal voor groeiende bedrijven, multi-site en meertalige ondersteuning Ontworpen voor grotere bedrijven en complexe bedrijfsbehoeften
Ondersteuning Ondersteuning door Webwonders en via de Umbraco-community 24/7 ondersteuning bij een betaalde licentie

Voordelen van Umbraco

Als open-source platform biedt Umbraco maximale flexibiliteit en maatwerk. Dit maakt het aantrekkelijk voor bedrijven die hun website volledig willen aanpassen aan hun behoeften, zonder vast te zitten aan hoge licentiekosten. Dankzij de modulaire opbouw en sterke API’s kunnen we bij Webwonders gemakkelijk integraties met andere systemen zoals CRM’s en ERP’s realiseren.

Gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid: Umbraco staat bekend om zijn intuïtieve interface, waardoor zowel ontwikkelaars als contentteams eenvoudig kunnen samenwerken. Dit maakt het platform zeer geschikt voor groeiende organisaties, die zowel multi-site als meertalige projecten willen beheren.

Umbraco als DXP: Naast zijn CMS-functies biedt Umbraco ook sterke marketingmogelijkheden, wat het platform steeds meer een Digital Experience Platform (DXP) maakt. Dit helpt bedrijven om gerichte, gepersonaliseerde ervaringen te creëren voor hun gebruikers, gebaseerd op datagestuurde inzichten.

240205 CTA Frans2

Wil jij voor het bedrag van de licentiekosten al halverwege je website zijn? Frans to the rescue!

Plan een meeting

Voordelen van Kentico

Kentico biedt een volledig geïntegreerd platform met krachtige ingebouwde functies voor marketing, e-commerce, en contentbeheer. Bedrijven die een alles-in-één oplossing zoeken zonder afhankelijk te zijn van externe tools, vinden in Kentico een sterke optie. De ingebouwde functies vereisen echter vaak meer technische kennis, wat een grotere investering vraagt in training en licenties.

Beveiliging en ondersteuning: Kentico biedt robuuste beveiliging met ingebouwde monitoring en regelmatige updates, wat het geschikt maakt voor bedrijven die werken met gevoelige data en complexe websites. Daarnaast biedt Kentico 24/7 ondersteuning via een Service Level Agreement (SLA), wat essentieel kan zijn voor grotere organisaties.

Gebruiksgemak

Wanneer we kijken naar het gebruiksgemak van Umbraco versus Kentico, zien we duidelijke verschillen die van invloed kunnen zijn op de keuze van een CMS. Umbraco staat bekend om zijn intuïtieve interface, die zowel ontwikkelaars als contentteams in staat stelt om efficiënt samen te werken. De leercurve is relatief laag, waardoor teams snel aan de slag kunnen zonder uitgebreide training. Kentico daarentegen biedt een alles-in-één oplossing met een breed scala aan ingebouwde functies, maar dit komt met een hogere leercurve en vereist vaak meer technische kennis. Dit kan een grotere investering in training en onboarding betekenen, maar biedt tegelijkertijd een robuust platform voor bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide en geïntegreerde oplossing.

Conclusie: Welke CMS past bij jouw bedrijf?

  • Kies voor Umbraco als je op zoek bent naar een flexibel en schaalbaar platform dat volledig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Umbraco is ideaal voor bedrijven die maatwerk en integraties belangrijk vinden en biedt een uitstekende balans tussen kosten en functionaliteit, met sterke DXP-mogelijkheden.
  • Kies voor Kentico als je een alles-in-één oplossing zoekt met uitgebreide ingebouwde functies en kant-en-klare marketing- en e-commerce tools. Kentico is vooral geschikt voor grote bedrijven die een compleet platform willen zonder de noodzaak van extra integraties.
Frans de Jong
Frans de Jong

Update: 24 sep 2024

Datum: 24 sep 2024