Drie interessante ontwikkelingen voor online succes

Dutch Umbraco User Group event

De jaarlijkse Dutch Umbraco User Group (DUUG) conferentie, kort gezegd DUUGfest, is weer voorbij - tijd voor een terugblik. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste Umbraco community features en uitbreidingen waren Frans en Frans afgereisd naar Utrecht voor deze conferentie. Wat namen ze (naast de goodie bag) mee naar huis?

48924365343_7037dc8623_o (1)

 

Personalisatie wordt steeds belangrijker

Het idee van één website die bij al je bezoekers past is verleden tijd, vertelt Martin Van Kranenburg ons. Hij is expert op het gebied van conversie optimalisatie, online personalisatie, usability en neuromarketing. Hoe zet je een doelgroep aan tot conversie? Personalisatie zorgt ervoor dat je de juiste boodschap, op het juiste moment, aan de juiste persoon communiceert. Je toont de bezoeker alleen de informatie die voor hem bruikbaar is. De online ervaring van de bezoeker is beter, waardoor conversies zullen stijgen.

48924890491_12ee70456a_o

 

Daarnaast is Martin groots fan van Cialdini. Cialdini is wereldberoemd door de beïnvloedingsprincipes waarmee je bezoekers verleidt om jou eerder een 'ja!' te geven. Deze principes zijn sociale bewijskracht, autoriteit, schaarste, consistentie, sympathie en wederkerigheid. De kennis over hoe deze principes werken en hoe je ze toe kunt passen in (online) marketing zorgen ervoor dat je als marketeer een enorme voorsprong hebt. Het begrijpen van hoe besluitvorming werkt is essentiële kennis om te begrijpen hoe keuzegedrag werkt.

Veel van de adviezen van Martin herkenden wij aangezien wij werken met de inbound methode.  Door het creëren van hoogwaardige content wordt je als autoriteit gezien, door het gratis weggeven van kennis zorg je voor wederkerigheid, schaarste, consistent en social proof worden verwerkt in de call to actions en ga zo maar door. Nog een laatste belangrijke toevoeging: zorg hierbij dat je bezoeker áltijd centraal staat. Om Martin te quoten:

 

"Get personal or get out!"

 

Page speed verbeteren

Page speed is een belangrijk om rekening mee te houden als webdeveloper. Hoe sneller de pagina geladen is hoe beter. Bezoekers haken af wanneer het te lang duurt om een pagina te laten. Men heeft steeds hogere verwachtingen en is ongeduldig. Naast de gebruikelijke zaken waar we bij Webwonders altijd over nadenken bij het ontwikkelen van websites, zoals het verkleining van scripts en CSS, HTTPS gebruiken, efficiënt cachebeleid en het verminderen van redirects, hebben we van Jeroen Vantroyen tips en tricks geleerd waarmee hij de Google Hackathon gewonnen heeft. Zo kan het handig zijn om afbeeldingen te verkleinen waar nodig, en content te laden op het moment dat je het pas nodig hebt. Snelheid blijft een belangrijke factor voor Google. 

 

De content-infrastructuur voor alle moderne marketing- en communicatiekanalen

Marc Stöcker, copywriter en conceptueel designer, deelt zijn visie op het Content Management Systeem (CMS). Hij ziet het CMS niet als een op zichzelf staand iets, maar als een middelpunt in de infrastructuur voor alle marketing en communicatie kanalen. Het Umbraco platform kan gebruikt worden voor een gecoördineerde gebruikerservaring voor de makers van content en content managers. Hij zette de hele zaal aan het denken over de manier waarop wij content gebruiken. We moeten het niet zien als een ´wegwerp artikel´ wanneer er een nieuwe website komt, maar als herbruikbaar. Hiervoor moet content en webdesign los gemaakt worden van elkaar. De content voegt waarde toe, de rest is opvulling. Dit is in volle ontwikkeling, en zeker interessant om in de gaten te houden. 

De GO & GROW methode die Webwonders hanteert sluit goed aan bij deze visie. Content moet continu in kleine stapjes geüpdatet en vernieuwd worden, en niet een keer in de zoveel jaar onder de schop genomen worden bij een website redesign. Content is een waardevol bezit, en moet als herbruikbaar gezien worden.  

Wil je meer weten over Umbraco, de Umbraco Community en de laatste community features en uitbreidingen? Frans en Frans praten je graag bij. Of kom eens een kop koffie drinken met onze Umbraco specialisten in Eindhoven. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Photo's by: www.remkemaris.nl

Frans de Jong

2019-10-24 15:10:11

Webwonders kijken naar HubSpot CMS en wijzen naar scherm

Drie topredenen om je website in HubSpot CMS te bouwen

B2B Marketing: Is jouw B2B marketingstrategie nog bij de tijd?

Een marketingbureau kiezen: waar let je op? Drie tips